Wat is Ziggo voor bedrijf?

Ziggo voorziet miljoenen huishoudens in Nederland van digitale televisie, telefonie, en van een breedbandverbinding. Het is daarmee de grootste aanbieder van producten via de kabel in Nederland, en dat is op z’n minst een hele prestatie te noemen, gezien het grote aantal concurrenten op de markt.

Kabelexploitanten in Nederland

Toch bestaat Ziggo pas sinds 2008. Daarvoor waren er een groot aantal kabelexploitanten in Nederland, waaronder Multikabel, Casema en Essent Kabelcom (tegenwoordig kennen we Essent enkel nog als de energieleverancier). De laatste was ook wel bekend als @Home. Die combinatie had in 2007 ruim drie miljoen klanten. Halverwege 2007 trokken de bedrijven hun pakketten gelijk door de snelheden op elkaar af te stemmen en de prijzen hetzelfde te maken. Toen bekend werd dat ook deze drie bedrijven wilden gaan fuseren, werd de naam Zesko ingevoerd, waaronder de organisatie tijdelijk zou opereren. De holding Zesko was toen ineens de grootste kabelexploitant van ons land! Toen de fusie eenmaal was afgerond werd de naam Ziggo geïntroduceerd, waaronder het nu nog steeds bekend staat.

Kort geding tegen Stichting Brein

In 2010 genoot Ziggo extra bekendheid dankzij het kort geding en de daarop volgende rechtszaken tegen Stichting BREIN. Deze stichting was van mening dat de toen nog vrije toegang tot downloadsite The Pirate Bay beperkt moest worden, en kreeg daarmee in eerste instantie ook gelijk van de rechter. Sinds begin 2014 is de toegang echter weer vrij, aangezien het hogere gerechtshof in Den Haag oordeelde dat de blokkade ineffectief was. De website is nu dus weer vrij te bezoeken.

Internet, Telefonie via één kabel

De kernactiviteit van Ziggo bestaat uit het leveren van radio en televisie via de kabel. Met het basis abonnement kun je circa 60 digitale en 25 analoge zenders ontvangen. Naast radio en televisie levert Ziggo echter ook internet en telefonie via dezelfde kabel. Met de voordelige alles in 1 pakketten kun je die diensten combineren in één pakket, om zodoende van nog meer voordeel te kunnen genieten!

Vergelijk alles in 1 aanbieders