Hayu: hét platform voor realityshow fans

Keeping up with the Kardashians, The Real Housewives of Beverly Hills, Vanderpump Rules: de echte reality fan is er bekend mee. Op het streaming platform Hayu zijn deze realityshows allemaal te zien. Je kunt het ook wel een beetje de Netflix van de realityprogramma’s noemen. Naast realityshows biedt Hayu ook series zoals Below Deck en Million Dollar Listing aan. 

Wat is Hayu?

Als je een echte fan bent van realityshows, dan is Hayu wat voor jou. Op dit streaming platform kun je eindeloos genieten van talloze realityshows.

De streamingdienst Hayu noemt zichzelf ‘Reality on demand’. Hun aanbod bestaat uit 250 verschillende series die bijna allemaal in het straatje van realityshows passen. Hayu heeft ook veel series waarin vrouwelijke rolmodellen de hoofdrol spelen. Jonge meiden kunnen zich laten inspireren door deze sterke vrouwen. Kylie Jenner is te zien in Life of Kylie in Keeping Up With The kardashians, waar ook Kim Kardashian West in te zien is. Bethenny Frankel in The Real Housewives of New York City. Wie ook een inspirerend vrouwelijk rolmodel is, is Sandy Yawn. Zij is een van de meest gerespecteerde kapiteins in de jachtwereld, met al meer dan 30 jaar ervaring. Veel succesvolle zakenvrouwen zijn te zien als hoofdrol in verschillende series die Hayu aanbiedt. Hayu is een onderdeel van Amazon Prime Video. Amazon Prime Video heeft de zogeheten Amazon Prime Video Channels gelanceerd. Er zijn 15 verschillende kanalen die hieronder vallen. Enkele andere bekende kanalen zijn Film1, Noggin door Nick Jr. en MGM.

Ervaringen met Hayu

Wanneer je smult van realityshows, zit je bij Hayu dus helemaal op het goede adres. Wat wel opvallend is voor Nederlandse gebruikers, is dat Hayu geen Nederlandse ondertiteling aanbiedt. Dit maakt de streamingdienst niet toegankelijk voor alle Nederlanders die er gebruik van willen maken. De positieve ervaringen van Hayu in een notendop zijn dat het een ideaal platform is voor liefhebbers van realityshows en dat je de afleveringen kunt downloaden, zodat je de gedownloade afleveringen ook offline kunt bekijken. De negatieve beoordelingen gaan vooral over dat het platform dus geen Nederlands aanbod heeft en dat er geen Nederlandse ondertiteling beschikbaar is. De conclusie die getrokken mag worden: een ideaal platform voor reality fans, maar niks voor filmfanaten.

Kosten

In vergelijking met andere streamingdiensten is Hayu een relatief goedkope streamingdienst. Als abonnee van Hayu betaal je €5,99 per maand. De eerste maand kun je gebruik maken van een gratis proefperiode. 

Hayu: nodig of overbodig

Als echte reality fan zul je je goed kunnen vermaken met het aanbod van Hayu. Bij andere gebruikers zal het niet gek zijn dat ze vrij snel zijn uitgekeken op de streamingdienst. Ben je dan op een gegeven moment op het punt gekomen van Hayu opzeggen? Xpendy helpt je graag verder! Een abonnement opzeggen kan soms veel gedoe opleveren. De opzegservice Xpendy kan je hier gemakkelijk binnen een paar minuten van af helpen.