Glasvezel vergelijken op jouw adres

Glasvezel vergelijken? Ze zijn populair de glasvezel alles in 1 pakketten. Ook hier geldt dat je maandelijks één scherpe prijs betaald voor een goedkope glasvezelverbinding in plaats van meerdere abonnementen bij meerdere aanbieders. Voor diegene die de verschillende glasvezel aanbieders met elkaar willen vergelijken hebben wij alvast de voordeligste en snelste abonnementen op een rijtje gezet. Gemakkelijker kunnen we het glasvezel vergelijken helaas niet maken.


Glasvezel alles in 1

Heb je al een alles in 1 bundel gekozen? Geniet je al van een aansluiting? Ken je de voordelen? Met een alles in 1 glasvezel pakket zit je in ieder geval goed en kom je dicht aan de meest mogelijke snelheid. Deze is voor zowel het uploaden als het downloaden precies hetzelfde. Bij een glasvezelnetwerk heb je namelijk geen verlies meer. Vroeger was je afhankelijk van de afstand van je huis of woning tot het verdeelpunt van de provider. Sinds de eerste glasvezelnetwerken in Nederland zijn aangesloten zijn de snelheden gegroeid tot maar liefst 500 Mbit/s. Hier kun je het aanbod van internet providers in Nederland op het gebied van glasvezel vergelijken. Dit kan wel een hele klus zijn. Je moet eerst eens uit zien te zoeken welke providers er allemaal zijn. Als je dat eenmaal weet kun je hun websites nakijken en zo beslissen wat je precies in een pakket wil. Je hebt dan alleen geen flauw idee hoe de prijzen zich verhouden met andere providers, omdat ze allemaal weer andere pakketten en bundels hanteren.

Alles in 1 glasvezel vergelijken

Om dat hele proces van glasvezel vergelijken eenvoudiger en veel inzichtelijker te maken kun je ook hier makkelijk vergelijken. Je kunt hier eenvoudig en snel de diverse pakketten onder elkaar bekijken. Je ziet dan in één oogopslag hoe lang je aan een bepaald pakket vast zit, welke internetsnelheid er bij hoort, of je er eventueel een gratis gadget als een tablet bij krijgt, of er nog andere voor- en nadelen van te noemen zijn, en natuurlijk wat de prijs per maand gaat worden.

Via een duidelijke button kun je meer informatie over het betreffende pakket krijgen, om zo te bekijken wat voor pakket het precies is.
Zo zie je direct hoeveel korting je bij een bepaald pakket krijgt en welke modem je er (vaak in bruikleen) bij krijgt.
Houd er wel rekening mee dat er bij veel pakketten aansluitkosten, administratiekosten, verzendkosten, transactiekosten, of een vergelijkbare kostenpost in rekening wordt gebracht. Hierdoor kan het aantrekkelijke maandbedrag ineens toch omgerekend een stuk duurder worden, zeker als je elk jaar over wil stappen naar een andere aanbieder. Een eenmalige kostenpost van € 60 is dan immers ook alweer € 5 per maand.
Je doet er daarom vaak goed aan om niet heel vaak over te stappen, en je dus goed te oriënteren zodat je meerdere jaren bij dezelfde provider kunt blijven en dus ook meerdere jaren van een goede deal gebruik kunt maken.

Welke snelheid is er nodig?

Bij een glasvezelverbinding spreekt men van een symmetrische snelheid. Dat wil zeggen dat het niet uitmaakt of het om een upload of een download gaat, de snelheid is in beide gevallen gelijk. Glasvezel internet kun je al vanaf 50 Mbit/s krijgen, maar ook andere snelheden kun je natuurlijk abonneren en zijn zonder problemen haalbaar. Welke snelheid je uiteindelijk kiest is afhankelijk van je budget. Je kunt snelheden die variëren tussen 50 Mbit/s en 500 Mbit/s kiezen.

Waar kan ik allemaal glasvezel krijgen?

Het glasvezelnetwerk is in Nederland nog niet overal aangelegd, het is dus nog niet overal in Nederland mogelijk om aangesloten te worden. In tegenstelling tot andere landen in de EU wordt het dunne draadje uit glas in Nederland daadwerkelijk tot aan de woning gelegd. Dit noemt men ook Fiber-to-the-home. Het netwerk wordt wel dagelijks uitgebreid, waardoor het wel mogelijk zou kunnen zijn dat in het plaatsje waar jij woont nu al glasvezel beschikbaar is.

Glasvezel internet en Ziggo

FttH (Fiber to the home) en bijvoorbeeld het Ziggo HFC-netwerk kun je met elkaar vergelijken. Beiden zijn goed op de toekomst voorbereid. Glasvezeloverdracht wordt door een groot deel van de glasvezel aanbieders tot 100 Mbit/s aangeboden. Er zijn zelfs enkele lokale glasvezel aanbieders die snelheden tot 1 Gbit/s aanbieden, maar dit is voor de consument bijna niet te betalen. Deze genoemde hoge snelheden zijn voor de meeste consumenten absoluut overbodig en door de beperkingen in de installatie en apparatuur thuis valt hier nauwelijks van te profiteren.

Voordelen van fiber

Een glasvezelverbinding biedt een aantal voordelen. Maar de vraag is natuurlijk of deze voordelen ook voor jou en je huishouden gelden. Het internet is razendsnel en dat blijft het bij deze techniek ook in de toekomst. Wanneer je meerdere apparaten aansluit blijft de snelheid en de kwaliteit gewoon het zelfde. De snelheid waarmee je kunt uploaden of downloaden is ook het zelfde. Bij een open glasvezelnetwerk is er een vrije provider keuze. Begin daarom snel met glasvezel vergelijken en ontdek ook jij de voordelen. Heb je nog vragen, neem dan contact op met onze klantenservice.